Mátrai borzaska
Hozzávalók:
1,5 kg sertéskaraj
1 kg burgonya
4 db tojás
só, bors
finomliszt (amennyit felvesz)
fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt
olaj a sütéshez
1-2 fej lilahagyma
petrezselyemzöld
Elkészítés
Ez az az étel, amit most első alkalommal készítettem, és hatalmas sikere volt.
A karajt folyó, hideg vízzel leöblítem, ezután leszedem róla a zsírt, felszeletelem, kiklopfolom, besózom, frissen őrölt borssal fűszerezem és félreteszem.
A burgonyát lereszelem miután meghámoztam, 4 db felvert tojást, 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, sőt aprított petrezselymet és annyi lisztet dolgozok bele, amennyit felvesz. Jó ragadós masszát kapok. A karaj szeleteket lisztbe, majd a krumplis masszába forgatom, és forró olajban kisütöm. Már így is nagyon ízletes.
A megsült husikat sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom. A tejfölt kikeverem 1-2 gerezd fokhagymával és ezt kanalazom a husik tetejére. Megszórom reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 6-8 perc alatt ráolvasztom a sajtot.
Rizibizivel tálalom, amit jázmin rizsből készítek, a husikra még lilahagyma karikákat teszek. Vegyes savanyúságot adok hozzá. Ebből az adagból 2 gáztepsire való finomság lesz, de felére lehet csökkenteni, ha sok.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása