Méteres kalács szelet
Hozzávalók
Sárga piskóta
4 db tojás
25 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 dl étolaj
1 dl langyos víz
0,5 csomag sütőpor
csipetnyi só
Barna piskóta
4 db tojás
22 dkg finomliszt
3 dkg kakaópor
15 dkg cukor
1 dl étolaj
1 dl langyos víz
0,5 csomag sütőpor
csipetnyi só
Krémhez
3 db puncs pudingpor
9 dl tej
20 dkg porcukor
35 dkg Rama margarin
kevés rum
Tetejére
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom, a sárgájához adom a cukrot, és habosra keverem. Utána fokozatosan adagolom hozzá a vizet és az olajat. A lisztet átszitálom és a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszához adom, és jól összedolgozom. A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, és ezt óvatosan beleforgatom a keverékbe. 25×35-ös sütőpapírra bélelt tepsibe 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütöm.
Ugyanígy járok el a barna piskóta elkészítésénél, csak a kakaóport is belekeverem a lisztbe. Megsültek a piskóták és hűlnek, pihennek. A krémhez a 3 puncs pudingot simára keverem kevés tejjel, a többi tejet felforralom és belecsorgatom a pudingos tejet. Gyorsan keverem közben, és visszaveszem a lángot, nehogy odaégessem. Ha besűrűsödött, akkor elzárom a gázt, de közben még keverem, és kevés rumot adok hozzá...majd teljesen kihűtöm.
A margarint habosra keverem a porcukorral és amikor a pudingos krém teljesen hideg akkor hozzáadom a kihabosított margarint, és nagyon gondosan összekeverem, jó könnyű, habos egynemű krémet kell kapnom.
A piskótákat kettévágom és a 3 részre osztott krémmel váltakozva betöltöm. Barna piskóta-krém-sárga piskóta-krém-barna piskóta-krém-sárga piskóta. A csokoládét gőz fölött felolvasztom egy evőkanál étolaj hozzáadásával, és ezt rásimítom a sütire. Ezzel el is készült a finom sütemény.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása