Resztelt máj tarhonyával
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
2-3 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A csirkemájat hideg vízben kiáztatom fél órán keresztül, ezalatt az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, hozzáadom a tisztított, és feldarabolt májat, nagy lángon pirítom. A só kivételével beleteszem a fűszereket, és kevés vizet. Majorannát nem szoktam tenni bele, mert szeretem érezni a csirkemáj finom ízét.
Továbbra is nagy lángon készítem mindössze kb. 30 perc alatt készül el. Amikor majdnem kész, hozzáadom a zúzott fokhagymát. Nem szabad túlsütni, és akkor omlik a csirkemáj a szájban.
Tarhonyát és vegyes savanyúságot kínálok mellé.
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása