Vörösboros sertésoldalas pörkölt nokedlivel
Hozzávalók
Kb. 2 kg oldalas
3 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
Só,bors
Pirospaprika
Füstölt Pirospaprika
1 dl vörösbor
Őrölt kömény,majoránna
Zsír
Húsleves alaplé
Nokedlihez:
1 kg liszt
4 db tojás
Só,
Elkészítés
Ezt az ételt most csináltam először, és olyan fenséges hogy ismételni kell...
Az oldalast megmosom, szárazra törlöm, feldarabolom a csontok mentén, és kevés zsíron minden oldalát megpirítom.
Kiszedem, félreteszem, és az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, majd a fokhagymát is, dobok rá őrölt köményt , apróra vágott paprikát, paradicsomot, pirospaprikát, füstölt paprikát, és pici alaplevet. Beleteszem a húsit, további fűszereket majd 1 dl vörösbort. (lehetőleg száraz legyen)
Miután kicsit főztem, adok hozzá annyi alaplét, hogy az oldalast ellepje és fedő alatt puhára főzöm, kb. 1,5-2 óra.
A Nokedlihez összekeverem a lisztet, sót, tojást és vizet, majd kiszaggatom, és forró zsírban átforgatom. Petrezselyemzöld hiányában apróra vágott snidlinget szórtam a nokedlire. Ez valami mennyei eledel, omlik a hús és az a fűszerezés extra finom ízeket ad.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása