Szakállas pogácsa
Hozzávalók
25 dkg Rama
80 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő-kevés tej
Pirospaprika
1 db tojássárgája
só
Krém
3 db natúr kockasajt
3 db tömlős Camping sajt (tejszínes)
15 dkg vaj
1 dl tejföl
reszelt sajt
Elkészítés
A lisztet átszitálom, az élesztőt felfuttatom a tejben, és a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrom. Egy órát pihentetem, és kinyújtom vékonyra, kis átmérőjű pogácsákat szaggatok belőle, lekenem a tojássárgájával, leheletnyi pirospaprikát, és reszelt sajtot szórok rá, majd forró sütőben szép aranybarnára sütöm.
A krém hozzávalóit, a reszelt sajt kivételével robotgéppel jól kikeverem. A finom krémmel megtöltöm, összeragasztom, a kis pogácsákat, majd beforgatom reszelt sajtba. Másnap az igazi, amikor visszapuhul a pogácsa. Nagyon finom, biztatok mindenkit az elkészítésére!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása