Mákos guba torta
Hozzávalók
6 db kifli
0,5 l tej
3 db tojássárgája
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromhéj
10 dkg darált Mákos
A pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
2-3 evőkanál cukor
0,5 l tej
Elkészítés
Először pudingot főzök a 0.5 l tej, a 2-3 evőkanál cukor és a pudingpor segítségével, amit teljesen hagyok kihűlni.
A kiflit felkarikázom, és félreteszem. 0.5 l tejben elkeverem a 3 tojás sárgáját, a 4 evőkanál porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat. Ezután beleteszem a 10 dkg darált mákot, és a kiflikarikákat ebbe a keverékbe alaposan beleforgatom. Hozzáadom a kihűlt pudingot és jól összekeverem.
Sütőpapírral bélelt tortaformába terítem és 200 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütöm.
A 3 tojás fehérjéből kemény habot verek, folyamatosan adagolva hozzá a 3 evőkanál kristálycukrot.
Rásimítom a megsült tortára a habot és további 10 percig sütöm, amíg szép halványbarna színt kap. A finom mákos guba alapnak nagyon selymes ízt ad a puding, a tetején a hab pedig a korona...nagyon finom.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása