Rakott burgonya-Krisztinásan
Hozzávalók
3 kg burgonya
10 db tojás
850 g tejföl
40 dkg lecsókolbász (jó minőségű)
20 dkg baconszalonna
20 dkg trappista sajt
1 fej vöröshagyma
só
bors
Elkészítés
A burgonyát megfőzöm héjában, a tojásokat is keményre főzöm, a lecsókolbászt, miután lehúztam a bőrét, felkarikázom, és serpenyőben mindkét oldalát megpirìtom. A megfőtt tojást felkarikázom, a sajtot lereszelem. A megfőtt burgonyát megpucolom, azt is karikára vágom, a hagymát is felszeletelem, és a bacont keresztirányban felvágom.
Gáztepsiben készitem, azaz a legnagyobb tepsiben, mert gyorsan fogy.
Fontos, zsiradékot tennem a tepsibe, hogy finom szaftos legyen. Első réteg a hagyma, szépen elterìtem, majd a bacont (lehet más szalonnát is használni) is elosztom a tepsiben, jöhet rá a karikára vágott burgonya, kicsit sózom, borsozom. Rápakolom a kolbászt, tojást, locsolok rá tejfölt, szórok rá reszelt sajtot. Majd ismétlem, újra krumpli, kolbász, tojás, ameddig el nem fogy. Közben kicsit sózom, borsozom, rétegenként. A tetejére a maradék tejfölt teszem és reszelt sajttal szórom meg. Egy pici zsiradékkal még meglocsolom.
200 fokon sütöm 45 percig, az utolsó 5 percben légkeverésen, hogy megpiruljon a teteje. Szaftos ìzkavalkád az eredmény.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása