Fehérboros tepertős pogácsa
Hozzávalók
50 dkg. liszt
30 dkg. tepertő
2 dl. fehérbor
2,5 dkg. élesztő
kevés tej
2 db. tojássárgája
Só, bors
Elkészítés
A lisztet a gyúrótáblára szitálom, az élesztőt kevés langyos tejjel, egy csipetnyi cukorral felfuttatom. Közben a tepertőt (lehetőleg házit) ledarálom. Ha felfutott az élesztőt, a lisztbe mélyedést csinálok, és hozzáadom, a darált tepertőt is, ahogy a többi hozzávalót is, a frissen őrölt borsot nem sajnálom. Jól összedolgozom a tésztát, és egy órán át kelesztem.
Azután kinyújtom vékonyra és képzeletben 3 részre osztom, azután behajtogatom, és elfordítva is ráhajtogatom a széleit. Ezt 3-szor ismétlem. A végén olyan vastagra nyújtom, hogy a szaggató 3/4-ig érjen, én kis méretűt használok.
Kiszaggatom a pogácsákat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása