Fekete-erdő torta
Hozzávalók
Piskótához
8 db tojás
8 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál finomliszt
2 evőkanál holland kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Töltelék
20 dkg porcukor
5 dl habtejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag habfixáló por
néhány csepp rum
Tetejére
Csokireszelék
Elkészítés
A 8 tojás sárgáját habosra keverem a cukorral és vaníliás cukorral.
A tojás fehérjéből kemény habot verek egy csipet sóval. Óvatosan beleforgatom a habot a cukorral kikevert tojáshoz. Ezt követően a lisztet és sütőport átszitálom és összekeverem szárazon a kakaóporral. A keveréket a masszához adom kanalanként nagyon óvatosan ,hogy ne törjön a hab. Egy közepes méretű tortaforma aljába sütőpapírt teszek, és beleöntöm a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm és hagyom teljesen kihűlni.
Ezalatt a meggybefőttet lecsepegtetem, a levéből 1 csomag pudingpor segítségével krémet főzök. Ha kész, pár csepp rumot teszek hozzá, és a meggyet. A díszítéshez teszek félre 12-14 szemet.
A tejszínt a porcukorral habbá verem, és egy csomag habfixálót is keverek bele.
A kihűlt piskótát egy éles késsel 3 részre vágom. Az alsó lapra rákenem egyenletesen a meggyes tölteléket. A nyomózsákba teszek félre a habból, majd a második lapra rákenem a tejszínhabot, úgy hogy maradjon a tetejére és oldalára is. Miután szépen beborítottam a tortát a habbal, reszelt csokoládéval megszórom a tetejét és oldalát is.
Rányomom a tejszínhabból a virágot és meggyszemekkel díszítem, azután mehet a hűtőbe pár órára.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása