Hatlapos
Hozzávalók
Tészta
50 dkg finomliszt
8 dkg zsír
10 dkg porcukor
20 gramm szalakáli
2 dl tej
Krém
1,5 liter tej
35 dkg cukor
7 evőkanál liszt
5 dkg kakaópor (holland)
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Egy igazi jó, magyar hatlapos titka, hogy zsírral készítem és a krémet pedig nem pudinggal.
Először átszitálom a lisztet, a porcukorot és zsírt elmorzsolom a liszttel, egy csipet sót is teszek és hozzáadom a tejben felfuttatott szalakálit.
Összegyúrom és jól kidolgozom. Azután 6 cipót csinálok, egyforma legyen, mindig lemérem. Kinyújtom és a tepsi hátulján világosra sütöm 200 fokon 8-10 perc alatt.
A krémhez simára keverem a lisztet, a kakaót, kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral és vaníliás cukorral felforralom, majd belecsorgatom a kakaós keveréket és lassú tűzön folyton keverve sűrű krémmé főzöm. Ha elkészült belekeverem a vajat és ezzel töltöm a lapokat még melegen. Másnapra visszapuhul.
Isteni sütemény!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása