Meggyes-pudingos retro süti
Hozzávalók
Tésztához
4 db tojás
8 dkg barna cukor
1 dl olaj
1 dl vìz
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor
22 dkg finomliszt
30 dkg magozott meggy
1 teáskanál őrölt fahéj
A pudinghoz
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 evőkanál barna cukor
Elkészítés
Pudingot főzök a barna cukor és a tej segítségével, amit kihűtök, időnként megkeverem, hogy ne hártyásodjon a teteje.
Megsütöm a piskótát. A tojásokat szétválasztom és a barna cukorral, illetve a vaníliás cukorral habosra keverem.
Apránként hozzáadom a vizet, olajat. A lisztet, és sütőport átszitálva teszem hozzá, majd a fahéjat is, és jól összedolgozom.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan összeforgatom a masszával. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, egyenletesen elsimítom. Rákanalazom a pudingot, és megszórom meggyel. 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm, tűpróbát végzek ,hogy megsült-e. Könnyű vasárnapi desszert és finomságos.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása