Tárkonyos csirkeragu-leves túlbonyolìtva
Hozzávalók
60 dkg. csirkemell filé
4-5 db. sárgarépa
4-5 db. petrezselyem gyökér
1 db. zeller
1 db. vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg. zöldborsó
2 dl. főzőtejszín
Só, bors
Petrezselyemzöld
Tárkony
1 tojás
Kevés liszt
Reszelt trappista sajt
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágom és kevés zsíron megdinsztelem, majd az apróra vágott fokhagymát is megfuttatom rajta. Hozzáadom a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítom.
A megtisztított, felaprított zöldségeket is hozzáadom és párolom még jó 5 percig, ezután beleteszem a fűszereket, sót, borsot ,tárkonyt, hozzáadom a zöldborsót, majd felöntöm vízzel (vagy húsleves alaplével). Lassú tűzön fedő alatt puhára főzöm.
Amikor megpuhult 2 kanál lisztet simára keverem a főzőtejszínnel, hőkiegyenlítek és visszacsorgatom a levesbe, és összeforralom.
A tojásból és lisztből galuskát készítek, és beleszaggatom a levesbe.
Apróra vágott friss tárkonyt és petrezselyemzöldet teszek bele, és egy citrom frissen facsart levéből adok hozzá pár cseppet. Egyet forralok rajta és kész.
Tálaláskor reszelt sajtból gombócokat formálok a tányérba teszem és rámerem a forró levest... Isteni!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása