Töltött paprika
Hozzávalók
1 kg darált hús
25 dkg előfőzött rizs
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5-6 db paprika
30 dkg sűrített paradicsom
0.5 liter paradicsomital
1 db zeller zöldje
4 kanál liszt
Só, bors
Pirospaprika
Zsír petrezselyemzöld
Elkészítés
Egy igazán magyaros étel a töltött paprika, amiből mindig dupla mennyiséget csinálok.
Először a rizst félig megfőzöm és félreteszem. Az egyik fej vöröshagymát megdinsztelem a fokhagymával.
A darált húsra teszem a sót, borsot (nem sajnálom), a pirospaprikát. Ráöntöm a megsült hagymát, és a rizzsel jól összedolgozom.
Amennyi paprikám van, megmosom, kicsumázom, és betöltöm a darált husis keveréket, ami marad, abból gombócokat formázok.
A másik vöröshagymát apróra vágom, és egy nagy lábasban pirítom, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a paradicsomlevet, és vízzel felengedem.
Beleteszem a paprikákat, a gombócokat, a zeller mosott zöldjét.
Sózom, teszek bele 2 kanál cukrot, és lefedve párolom 1-1,5 órát keverés nélkül, időnként megrázogatom.
Ha kész, akkor szűrőkanál segítségével kiszedem a paprikát, a gombócokat. A zellert kidobom belőle.
Rántás készítek 4 kanál liszttel, amibe teszek apróra vágott zeller-és petrezselyemzöldet, épp hogy csak megfuttatom rajta. Belekeverem a rántást és besűrítem ezzel. Visszarakom a gombócokat és a paprikát és 10 percig még főzöm...és elkészült.
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása