Hortobágyi húsos palacsinta
Szeretettel üdvözlök mindenkit! Azzal kezdeném, hogy megosztom Veletek/Önökkel a kedvenc ételemet, ahogy én készítem!
Hozzávalók
1,5-2 kg egész csirkecomb
3 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
Só
Bors
Pirospaprika
1 nagy pohár tejföl
2-3 csapott evőkanál liszt
Zsiradék
Kb.15 db palacsinta
Elkészítés
Megfőzöm a csirkepörköltet. A húst le tisztìtom, különös figyelemmel a csont végén maradt sárga bőrmaradványra, mert attól keserű lesz. Az alaposan megtisztìtott csirkecombokat sós, hideg vìzben hagyom minimum fél óráig. Miután lecsepegtettem, kettévágom. A megpucolt vöröshagymát kevés zsíron megdinsztelem, beleteszem a combokat és nagy lángon pirítom, majd sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, kevés vizet öntök alá, és lefedve párolom, kisebb lángon, mindig kevés vizet adagolok amikor kicsit lesül. Közben hozzáadom a paprikát paradicsomot (a paradicsomnak le szoktam húzni a héját, forró vízbe teszem, és könnyen lejön) és a fokhagymát.
Amikor már megpuhult, ez esetben nem baj, ha leválik a csontról, akkor még adagolok hozzá több vizet, azaz hosszú lé-re engedem, hogy legyen szaft a mártáshoz.
Ha elkészült, leszűröm, kicsontozom, és én apróra vágom, de le is lehet darálni. Ezt követően néhány kanál szaftot adok a húshoz, hogy ne legyen túl száraz. A fennmaradó pörkölt levét behabarom, azaz 2-3 kanál lisztet kevés vízzel simára keverem, majd hozzáadom a tejfölt, azzal is simára keverem, és a forró pörköltléből teszek hozzá (hőkiegyenlítek) és ezt a keveréket belecsorgatom folyamatos keverés mellett a pörkölt levébe és összeforralom, és kész. Az előzőleg megsütött palacsintákat betöltöm a húsos keverékkel és minden oldalát visszahajtom. Tepsibe rakom őket, majd rákanalazom a mártást.
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása